01 02 03 Its all about the dogs: Runderingstrening på Sviland 04 05 15 16 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 31 32 33

Runderingstrening på Sviland

34
Det ble et kanon flott vær denne lørdagen da jeg, Tom Ove, Gro, Marina og Gry møttes for å trene på Sviland.

Sola varmet og det var jammen blå himmel en stund også


Tom Ove fant frem campingstolen og tok seg en kaffi (og en blås) mens han nøt sola

Ettersom det var var oss fem med fire hunder fant vi ut at vi ville kjøre to økter og gjerne ikke nødvendigvis så lange for de som skulle trene på melding (Gro og Marina) men heller flere korte økter.

Balder var andre hund ut etter Gry og Silja. Vi kjørte vanlig flying med delvis skjulte figuranter (Gro og Gry var figuranter på begge øktene).  Han slet en del med å finne figurantene da der var tilnærmet ingen vind i skogen i dag. Allikevel så jeg han forsøkte å bruke nesen da han ventet på å bli sendt ut fra midtlinja. Han fikk to blindslag på Gry og han slet med å bruke nesen når det ikke var vind. Han hadde et utrolig laaaangt slag på Gro hvor jeg var sikker på han skulle forsvinne helt innover i skogen. Det positive er at han kan fint klarer å gå 50 meter ut, men så lenge han sliter såpass med å finne figurant er det dette jeg må sette fokus på. Balder gikk også forbi figurantene svært nær uten å "se" dem så han bruker gjerne ikke syn så mye som jeg hadde trodd.

Det mest positive denne økten var at han lekte godt med begge figuranter og det er tydelig at drakamp og Squeeze lekene er en vinner. Det negative var at han brukte mye spor fremfor overvær på denne økten, men samtidig er det naturlig for ham å forsøke en annen metode for å finne figurant når det ikke er vind å få fert fra.

Det ble en del bruk av påvirkning den første økten da han et par ganger tok "mini-slag". Han går ut i god fart men  stopper etter 5-10 meter og kommer tilbake til midtlinja da det ser ut til han ikke får fert eller syn og dermed "gir litt opp". Her er det viktig jeg ikke gir påvirkning hver eneste gang han "feiler" slik at han blir avhengig av den påvirkningen som kan være vanskelig å fjerne senere.


Sola skinte såvidt inn i den tette skogen


Gro instruerer figurantene sine (Tom Ove og Gry) før Maja skal trenes på melding


Maja på vei ut fra midtlinja

Før vi startet andre økt etter lunsj gikk vi for å tråkke opp terrenget for å forhindre at verken Balder eller Silja skulle ta sporet etter figurantene. Ved plassering av figurantene for Balder (og Silja) gjorde vi en ny vri:

Rød linje er hvor figurantene gikk og den svarte linja er hvor Balder gikk/skal gå.
Den rosa prikken er min plassering.

Tom Ove plasserte figurantene og jeg forsøkte de første slagene å sende Balder nedenfor figurant for å se om han fikk ferten av dem nå som det ikke ville være like lett om han prøvde gå spor. Han prøvde å sette nesen mer i været nå og løp forbi figurantene av og til, men jobbet utrolig godt. Han hadde også en del utrolig lange slag men jobbet for å finne frem til figurant. Begge figurantene (i begge øktene) hadde en kamuflasje-poncho delvis over kroppen og Balder la egentlig ikke noe særlig merke til disse, bortsett fra i det siste slaget. Gro hadde den på seg og tok hetten opp som gjorde at Balder ble litt forsiktig men fant fort ut at det var den samme festlige Gro som han hadde lekt så mye med tidligere :)

Balder snuser rundt i lufta mens han venter på sin tur


Klar for jobbings!

Tom Ove sin lille igloo han laget under lunsjen

Alt i alt var det en nydelig dag og gode treningsøkter. Jeg la også på kommandoen: "runder" som Tone tipset meg om på kurset og Balder reagerte ikke på "forstyrrelsen" så det var en positiv overraskelse! Ellers er jeg veldig fornøyd med hvordan Balder jobber (som jeg gjerne skrøyter av i hvert **** blogginnlegg) og hvordan han virkelig ønsker å finne figurant. Nå er det overværssøk og meldingstrening som står på programmet her hjemme til neste runderingstrening som ikke blir før på lenge (runderingskurs, agilitykurs, agilitystevne) dersom ikke Tom Ove finner på å gå alene da :)

Etiketter: ,

35 36 37 38