01 02 03 Its all about the dogs: Blodsportrening med Balder 04 05 15 16 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 31 32 33

Blodsportrening med Balder

34
La ut 3 spor til Balder i dag.
Alle var på omtrentlig 30-50 meter med vinkel og med godbiter for hver meter ca og blod hver halvmeter. Tom Ove gikk alle 3 sporene med Balder.

Spor 1
Dette sporet gikk på et underlag som var blanding av greiner og våt gress. Jeg fikk ikke sett hele sporet da de gikk fordi Bella plutselig kom ruslende ut på marka hvor vi var (hun hadde nok fått opp døra og ville være med å trene tydeligvis) så jeg måtte gå å binde henne fast mens vi gikk ferdig sporene. Balder fant fint sporslutt og var helt klar for mer. Jeg la med vilje korte spor for at han skulle opprettholde sporlysten og ikke bli fort sliten.

Spor 2
Sporet var på et underlag hovedsaklig av blader og brukne greiner (våt). Balder tok starten på sporet fint og brydde seg mindre om godbitene i sporet denne gang enn første spor. Han tok vinkelen noe skrått (fikk nok ferten av skanken relativt kjapt) men holdt nesa i bakken så vi stoppet ham ikke og han fant skanken fort. Vi måtte skynde oss litt bort fra sporslutten fordi det tydeligvis var et grevling hi rett ved.

Jeg hadde lagt et lite mestringsspor til Bella som hun fikk prøve seg på mens Balder fikk en pause før siste spor.

Bella spor 1
Dette sporet var ikke mer enn 15-20 meter og uten vinkel med godbiter for hver halvmeter sammen med blod for hver halvmeter. Jeg visste Bella starten og hun suste bare avgårde (i riktig "sportempo" vel og merke) og var ikke interessert i godbitene egentlig men fulgte heller blodsporet til slutten. Ble riktig imponert! Hun ble nokså glad for å se skanken for den kaster jeg i luften og leker med henne til hun er blitt 100% trygg på den.

Spor 3
Dette sporet gikk på en blanding av barnåler, blader og greiner. Vi holdt på å ende opp midt i sporet da vi skulle gå til sporstart (jeg og retningssans i skog funker ikke alltid helt) men Balder så ikke ut til å ta "på vei" for dette. Han tok sporstarten og hadde fint driv frem til vinkelen, han fant godbit"depoet" i vinkelen fint og sporet seg nydelig til sporslutt.

Det hjalp tydelig å bruke godbiter aktivt i sporene for å holde nesa han i bakken. Marka vi trente på er heller ikke i nærheten av en tursti så mindre sjangs for å få fert av mennesker på overvær. Nesa hans var i bakken så si 100% mens han jobbet og han visste tydeligv hva som skulle skje når sporselen og lina kom på. Kjempe god trening!

Balder & Tom Ove på sporet!

Etiketter: , ,

35 36 37 38