01 02 03 Its all about the dogs: Oppdatering om Balder 04 05 15 16 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 31 32 33

Oppdatering om Balder

34

Jeg ser det er en stund siden jeg har skrevet en oppdatering på Balder og hans sykdom men jeg tenker det er litt fordi vi ikke merker så mye til at han er "syk". Allikevel her er siste nytt:

Etter en stund på kortison har infeksjonen hans i slimhinnene trukket seg tilbake og vi skrur gradvis ned kortisondosen. Vi fikk vite for en stund siden at det sannsynligvis dreide seg om en autoimmun sykdom som betyr at immunforsvaret til Balder jobber på "høygir" og egentlig mot seg selv. Dette slår da ut hos Balder som infeksjoner og sår på slimhinnene hans. Ved å gi ham kortison slår vi "av" immunforsvaret hans slik at det ikke jobber mot seg selv, men dette har selvsagt bivirkninger. Nå har vi vært heldige å han har ikke hatt de verste men kun tørste, uhell med tissing inne og litt stress.

Nå som infeksjonen har trukket seg tilbake vil vi ned i minst mulig kortisondose som han fungerer på, det betyr at vi gradvis gir han mindre kortison samtidig som vi følger med om infeksjonen slår ut igjen.

Selv om vi delvis vet at dette dreier seg om en autoimmun sykdom ønsket vi å få et tydeligere svar om mulig. Jannicke, veterinæren vår undersøkte med spesialister på området men for å ta en prøve som egentlig ikke vil gi et tydelig svar må han være med infeksjon og det ønsker vi ikke provosere frem kun for å ta en prøve. Hun hadde et forslag om å gå over på et annet preparat kalt Atopica som skal ha mindre bivirkninger enn kortison. Det er dyrere men heldigvis trenger vi ikke å tenke på pengesummen når det gjelder slike ting som hundene våre. Konklusjonen er derfor at vi gradvis går nedover på kortisondosen og når dosen er såpass lav at vi kan gå gradvis over på annet preparat begynner vi med dette for å bytte over på Atopica om dette fungerer bedre på Balder. Vi er inneforstått med at han nok ikke kan bli en veldig gammel kar, men han har mange fine år igjen å leve :)

Det er ikke en ønsket situasjon å ha en syk hund, spesielt ikke Balder klumpen vår som har vært igjennom en god del; kastering, epilepsianfall, fettklump (som vi fikk sjekket flere ganger), forhudsbetennelse... Det positive med det hele er at han nå synes det er ganske så gøy å gå til dyrlegen og spesielt å hoppe opp og ned av bordet for å se om han får godis for det. Det er takket være trening jeg har gjort når vi har vært hos dyrlegen i tillegg til flinke og vennlige dyrleger og ansatte hos Sandnes Smådyrklinikk :)


Balder synes det er ganske så gøy hos dyrlegen (eller godbitplassen som sikkert han kaller det) :)

Pga snøen har vi ikke fått gått særlig blodspor, det har blitt mest triksing innendørs og trening på yogaballen men nå ser det heldigvis ut til at snøen forsvinner og vi kan ta opp igjen sporkarrieren til Balder :)


Ps!
Jeg diskuterer jevnlig med andre hundefolk på canis.no og har lest litt om folks erfaringer med Atopica. Noen har positive og andre har negative erfaringer. Dette fordi hunder er som mennesker når det gjelder medisinering - det som fungerer godt for noen fungerer ikke bra for andre. Det er individuelt hvor bra forskjellige preparater fungerer på hundene og det er derfor vi skal gå gradvis over fra kortison til Atopica slik at om vi ser Atopica ikke fungerer som vi ønsker kan vi justere dosen over til kortison igjen.

Etiketter: ,

35 36 37 38