01 02 03 Its all about the dogs: Klikkerkurs for Haugesund og omegn hundeklubb 04 05 15 16 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 31 32 33

Klikkerkurs for Haugesund og omegn hundeklubb

34
I helgen har jeg og Maia holdt klikkerkurs for Haugesund og omegn hundeklubb. Vi lempet av bagasjen og slappet litt av på hytta før vi startet med teori på fredagskvelden for kursdeltakerene.

Fredag

Det ble totalt 11 kursdeltakere på kurset. Det var en god blanding av forskjellige raser, men kun 1 liten hund. Vi gikk gjennom 2 timers teori med demonstrasjon fra Balder. Jeg var forberedt på at det kunne ta litt tid når jeg tok inn Balder til han roet seg ned med alle 11 menneskene som satt å så på men det var ikke noe problem. Han tuslet glad og lykkelig inn i kurslokale og begynte å hilse på alle for å se om de hadde noe godbiter eller kos å gi ham. Det var en god følelse det!

Han fikk demonstrert blant annet: hvordan en klikkerklok hund vil tilby atferder naturlig og reaksjonen hans når klikket kommer. Årsaken til vi ønsket å ha med oss Balder på kurset er fordi det ofte hjelper for kursdeltakerene å se ting i aksjon på en hund og ikke bare høre teorien.

Lørdag

Vi startet med å ha en liten time med teori lørdags morgen for å friske opp hukommelsen til kursdeltakerene. Vi gikk gjennom gårsdagens teori i tillegg til forslag på forskjellige atferder og triks man kan lære hunden ved bruk av klikker. Balder fikk derfor demonstrere utgangsstilling, gå fot, dekk, sitt, bli, touch, sitte bamse, rulle rundt osv.

Øvelsene gikk bra og det var noen knall flinke ekvipasjer som jobbet godt hele lørdagen. Både eiere og hunder var slitne og trøtte på slutten av dagen, inkludert instruktørene :)

Vi tok oss en tur rundt området med Balder før jeg og Maia tok oss en tur til Haugesund for å spise før vi kom oss tilbake til hytta hvor vi lå som slips på sofaen til vi fant ut det var på tide å legge seg.Søndag

Også denne dagen ble startet i gang med litt teori om shaping og hvordan forme en atferd. Maia forklarte mens jeg klikket Balder til å gå å legge seg på jakken min. Tror han sjarmerte de fleste da han prøvde først å apportere den til meg :)

Dagens øvelser innebærte blant annet at eierene skulle velge et eget triks å trene på. Alle var flinke å valgte noe som ikke ble for komplisert og mange lykkes med å trene inn trikset. Selvsagt kan vi ikke forvente at trikset skal sitte 100% på en dag men de fleste kom ganske godt på vei til å ferdigstille trikset :) De fikk også prøve seg på "klikkerleken" og det gjorde nok susen på forståelsen av hvordan hundene tenker når de trenes med klikker!Maia gikk også gjennom burlek eller crate games som det også er kjent som. Balder fikk være demohund og gjorde en kanonjobb, ser jeg burde trene burlek med ham! :)


Helt til slutt hadde vi en evaluering- og spørsmålsrunde før vi satte de i gang med en gruppeoppgave som de lærte mye av! Alt i alt har det vært en herlig gjeng å holde kurs for og som vi sa holder vi gjerne kurs for dem igjen :)Balder synes det var helt topp å være med på tur til Haugesund han!

Litt kos fra "tante" Maia måtte til :)

Etiketter: ,

35 36 37 38